• {{ date }
  • door Charmaine De Bruijne

Cecilie: Mijn leven en Corona? Hoe dan? 

Kleine kinderen, isolement, school, werk, huishouding en een opleiding? Nou ja, hoe gaat dit allemaal samen werken, dacht ik?! 

Deze tijden is voor iedereen heel moeilijk en vooral zwaar. Om niet te weten wat gebeuren gaat.  

Maar om geen tijd meer voor jezelf te hebben tot je naar bed gaat -iedere dag, dat is toch voor niemand te doen? Om iedere week een planning te moeten maken en zoveel extra stress erbij te moeten hebben? Hoe?  

Maar weet je wat? Ik kies ervoor om positief te blijven, we gaan het op de een of andere manier laten werken, we zullen het moeten doen. En ik ga het zeker doen. 

 
Ik gebruik het woorden "laat maar" heel veel, want als ik het niet doe, zal ik helemaal mijn doelen voor de dag niet halen en dat soort stress heb ik nu helemaal niet nodig. We moeten nog steeds voor onszelf zorgen, en ik bedoel mentaal ook! Er zijn een aantal dingen waarvoor ik moeten kiezen zoals mijn kinderen en mijn man, maar ik probeer prioriteiten te stellen en er ook echt bij te houden!  

 
Mijn man is nog steeds aan het werk deze dagen, dus gedurende de dag ben ik alleen thuis met de kinderen. Gelukkig heb ik een aantal zeer actieve kinderen die graag buiten willen spelen, dus bewegen doe we vooral wel! We brengen het grootste deel van de dag door in onze tuin, waar ik veel voetbal spelen met de kids en gewoon lekker gek kan zijn.  Nu de sportscholen weer dicht zijn, moet ik wel op een of ander manier trainen. Daarom kies ik ervoor om mijn oefeningen lekker in het zonnetje te doen, terwijl in mijn kinderen als mijn gewichten kan gebruiken, dat noem ik nou gratis sporten! En dan hebben we ook nog veel lol, waarvoor kan ik nog meer wensen?  

 
Weet je wat ik nou zo jammer vind? Dat de was niet vanzelf gedaan worden!!  

NO PANIC! Hiervoor heb ik ook een slimme actieve oplossing bedacht. Ik bedenk een aantal oefeningen bij iedere huishoudelijke activiteit, die alle delen van mijn lichaam traint: 

- Wanneer ik de was op het wasrek hangt, zet ik de mand op de grond en squat ik elke keer als ik naar beneden moet om een nieuw kledingstuk te pakken. Bij 3 wasjes per dag kom ik makkelijk aan 100 squats 😉 Wanneer het rek te vol raakt beweeg ik natuurlijk meer naar links of rechts en dan train ik mijn zijspieren. IDEAAL! :) 

- Wanneer ik in de keuken het eten aan het voorbereiden ben, en ik moet voor een langere periode stilstaan, zet ik mijn gewicht op mijn voorvoet en doe ik op die manier kuitspieroefeningen. Ik beloof je, maar het eten is zo klaar! 😉    

- En last but not least, iets wat iedere dag misschien wel 3 keer moeten gebeuren: Namelijk stofzuigen! Ik vind het vreselijk, maar met kleine kinderen is het nodig, dus om het een beetje leuk te maken, dansen met harde muziek, spring rond en doen een aantal squats voor een mooi gluten. Meestal is dit een meer effectieve oefening voor mij dan een wandelingen of een rondje hardlopen. 😊 

 

Waar is mijn "pauze"? Nou ja, in de keuken, ik vind het onwijs gaaf om met nieuwe ideeën voor de dag te komen of om creatief bezig te zijn, lekkere combinaties te bedenken en om “out of the box te denken”, in de keuken kan mijn gedachtes dwalen en word ik geïnspireerd door bijzondere lekkere smaken. Ik ben onlangs begonnen met het “keto diet” en hiermee bedenk ik ook allerhande gezonde combinaties, alhoewel ik het soms moeilijk vind om een gezonde leefstijl te leven wanneer je de hele tijd thuis ben, er zijn constante verleidingen en als ik iets meer stress ervaar, is de verleiding soms zo groot dat ik ingeef, en dat ik meteen erna weer spijt van heb. Ik wil gezond leven en eten!  

 
Maar we zijn allemaal gewoon mensen, we ervaren allemaal een tijd die we nog nooit eerder hebben meegemaakt en we weten niet wat komen gaat. Het is daarom belangrijk om een goede “body-mind” balans te hebben, het is OK om tijd voor jezelf te nemen. 

Er zullen weer goede tijden komen, als we allemaal samenwerken, kunnen we snel allemaal weer bij elkaar zijn. 

 
<3Pas goed op jezelf en anderen. 

Warme groeten, 

Cecilie Schmeichel