Russian Twists

Russian Twists zijn een uitstekende oefening die voornamelijk de buikspieren traint, vooral de schuine buikspieren. De oefening is ook geweldig voor het verbeteren van balans en stabiliteit in het lichaam, omdat het de core spieren uitdaagt.

Juiste vorm en techniek

Volg deze stappen om Russian Twists correct uit te voeren:

  1. Ga op de vloer zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leun iets achterover zodat je bovenlichaam een hoek van 45 graden vormt.
  2. Houd een gewicht (zoals een medicijnbal of dumbbells) dicht bij je borst met beide handen. Als je een beginner bent, kun je beginnen zonder gewicht.
  3. Twist je bovenlichaam naar één kant terwijl je je voeten op de grond houdt, en dan terug naar de andere kant. Dit is één herhaling.
  4. Blijf van kant naar kant draaien in een gecontroleerde beweging, en houd je buikspieren aangespannen gedurende de hele oefening.

Veelvoorkomende fouten

Vermijd deze typische fouten tijdens het uitvoeren van Russian Twists:

  • Rug is niet recht: Veel mensen krommen hun rug, wat kan leiden tot rugblessures. Houd je rug altijd recht.
  • Beweging met de armen in plaats van het bovenlichaam: Vergeet niet dat je bovenlichaam moet draaien, niet alleen je armen.
  • Te snelle uitvoering: Het is belangrijk om de oefening langzaam en gecontroleerd uit te voeren om ervoor te zorgen dat de buikspieren effectief werken.

Modificaties en variaties

Als je nieuw bent met Russian Twists, kun je de oefening gemakkelijker maken door:

  • Het gewicht te verwijderen: Voer de oefening zonder gewicht uit om op de techniek te focussen.
  • De voeten op te tillen: Voor een uitdagendere versie kun je de voeten van de vloer tillen en balanceren op je billen.

Voor degenen die meer gevorderd zijn, kun je het gewicht verhogen of het tempo versnellen om de oefening zwaarder te maken.

Herhalingen en sets

Voor beginners wordt aanbevolen om te beginnen met 3 sets van 10-15 herhalingen. Naarmate je sterker wordt, kun je het aantal herhalingen verhogen of een zwaarder gewicht gebruiken.

Ademhalingstips

Het is belangrijk om te onthouden om correct adem te halen tijdens de Russian Twists. Expireer wanneer je naar elke kant draait en inspireer wanneer je terugkeert naar het midden.

Terug naar blog