Få faste baller derhjemme

Haal stevige ballen in huis

Stalen ballen - 3 goede oefeningen die je thuis kunt doen

Vind jij het lastig om de tijd te vinden om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan?
Hier geven wij je 3 supergoede oefeningen die je thuis in de woonkamer kunt doen. Je bepaalt zelf of je de oefeningen met of zonder weerstandsbanden wilt doen.

Oefening 1 - squats:

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan, je tenen moeten je knieën volgen. Ga op je knieën zitten en duw je achterste naar achteren, plaats je gewicht op je hiel en kom naar beneden in een hoek van 90 graden. Wanneer u weer omhoog gaat, probeer dan via de hiel omhoog te duwen. Probeer de oefening een beetje totdat je de balans en de techniek onder de knie hebt.
* Gebruik weerstandsbanden rond je knieën voor extra druk op je bilspieren (ballen)

Oefening 2: Glute-brug op de vloer

Ga eventueel op je rug liggen op een mat of ander zacht oppervlak. Plaats uw voeten op de vloer. ca. op schouderbreedte en doe dan een heupextensie (til de heup van de vloer) en laat jezelf vervolgens weer naar beneden zakken. Zorg ervoor dat de schouderbladen tijdens de oefening stevig op de grond staan. Knijp de ballen aan de bovenkant van de oefening samen, houd ze een paar seconden vast voordat je de heup langzaam weer op de grond laat zakken.
* Ook hier kun je weerstandsbanden rond de knieën gebruiken voor een verhoogde belasting van de bilspieren.

Oefening 3: Smeergeld

Sta rechtop of ga op handen en voeten op de grond zitten, op een zachte ondergrond. Schop achteruit met één been tegelijk. Je kunt het afwisselend doen of eerst het ene been nemen en dan het andere.

Terug naar blog