BCAA: Hvad og hvorfor?

BCAA: wat en waarom?

Wat zijn BCAA's?

BCAA is een afkorting van vertakte aminozuren, in het Deens vertakte aminozuren genoemd. Het menselijk lichaam bestaat uit 20 aminozuren, waarvan 12 niet-essentiële aminozuren, wat betekent dat het lichaam deze zelf kan vormen. De overige 8 zijn essentiële aminozuren. Deze kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten daarom van buitenaf aan het lichaam worden toegevoerd.
De meeste mensen die trainen of aan competitiesport doen, willen vaak zoveel mogelijk spiermassa behouden. En hier kan BCAA een helpende hand bieden. Spieren bestaan ​​uit eiwitten en eiwitten uit aminozuren. Je kunt zeggen dat aminozuren de bouwstenen van eiwitten vormen.

Het voordeel van BCAA is dat BCAA, in tegenstelling tot regulier eiwitpoeder, niet eerst in de lever afgebroken hoeft te worden. Daarom is BCAA een snellere eiwitbron voor de spieren.
BCAA is een veelgebruikt voedingssupplement geworden onder mensen die sporten. Dit komt omdat BCAA snel en gemakkelijk in het lichaam wordt afgebroken. De aminozuren komen sneller in de bloedbaan terecht en het lichaam hoeft ze dus niet in dezelfde mate te verwerken als wanneer je een eiwitshake drinkt. Door BCAA te consumeren, is het ook gemakkelijker om nieuwe spieropbouw te stimuleren, je herstel te verbeteren en te voorkomen dat spiercellen afbreken.

Wanneer BCAA consumeren?

Het meest optimale moment om BCAA te drinken is vlak voor de training of tijdens de training. Omdat de aminozuren snel worden opgenomen, zijn ze zowel tijdens als na de training volledig beschikbaar, wanneer het spierweefsel opnieuw moet worden opgebouwd. Je kunt BCAA ook overdag drinken. Wanneer het gedurende de dag wordt geconsumeerd, wordt de eiwitsynthese in het lichaam op peil gehouden. Eiwitsynthese is het proces dat in het lichaam plaatsvindt wanneer eiwit uit aminozuren wordt gevormd.

Welke BCAA?

Onze BCAA van Women's Best is verkrijgbaar in veel verschillende smaken, zodat je jouw favoriet kunt vinden. Drink het tijdens de training en bij voorkeur gedurende de dag. Meng 1-2 maatlepels BCAA met water en schud tot het gemengd is. De hoeveelheid water hangt af van hoe sterk de smaak is die je wilt.

De beste BCAA voor vrouwen wordt gemengd in een verhouding die 2:1:1 wordt genoemd (l-leucine, L-valine en L-isoleucine). Deze drie aminozuren zijn essentieel voor spieropbouw en deze verhouding is de meest optimale aminozuurverdeling.
Bovendien bevat het vrijwel geen koolhydraten en een laag kcal-gehalte.
Je kunt niet te veel BCAA consumeren. Het lichaam weet zelf hoeveel het nodig heeft en scheidt daarom de aminozuren uit die het niet kan opnemen. De overtollige aminozuren worden verbrand in het lichaamssysteem of omgezet in vet. Het is dus niet gevaarlijk om te veel aminozuren binnen te krijgen, je moet ze alleen wel voorzichtig gebruiken zoals elk ander voedingssupplement.

Terug naar blog